Какви подаръци получиха Кейт и Уилям за 2012 г.? 19.01 | 11:20

Оказва се, че цялото кралско семейство е получило доста полезни дарове

От Кремена Бедерева

Все полезни подаръци са получили членовете на британското кралско семейство през изминалата 2012 г., предаде AFP, като се позова на съобщение на кралския двор.

Всяка година кралската династия оповестява какви дарове са получили нейните членове от техни високопоставени гости, при техни задгранични визити или просто от техни почитатели.

Подаръците се смятат по принцип за национална собственост, но членовете на кралския двор могат да ги  използват, ако поискат, особено ако са полезни, уточнява БТА.

През 2012 г. Кейт Мидълтън, популярната съпруга на принц Уилям, е получила на връщане от обиколката им в Югоизточна Азия, Нова Зеландия и Австралия, рокля, шест чифта обувки и две чанти. Роклята е била традиционна малайзийска одежда, подарена й от кралицата на Малайзия. Кейт е получила и нощница, дар от хотел в Сингапур. 

Уилям и Кейт са си тръгнали от тихоокеанската държава Тувалу с осем плетени рогозки, с албум с марки и с умален макет на местно село. В Нова Зеландия почитатели на двойката са подарили на Уилям бельо, а на Кейт - близалка.

По време на друга визита там друг почитател е дарил на двойката шише с пикантен сос. Трети почитател е дал на Кейт бебешки терлички, много преди тя да обяви, че е бременна.

Братът на принц Уилям - принц Хари, пък е получил спортни обувки и тениска с името на Юсейн Болт по време на визита в Ямайка, където двамата се срещнаха. По време на визита в Бразилия принцът е получил пък регистрационен автомобилен номер с неговото име.

Камила и принц Чарлз са се сдобили с вълнени елечета, дар от кралят и кралицата на Норвегия. В Дания са получили печка, която не замърсява околната среда, а в Швеция - филтър за вода.

Принц Чарлз е известен с борбата си за опазване на околната среда. Камила и Чарлз са получили през 2012 г. и бутилка зехтин, конфитюри и пакет от зърнената култура киноа.

Специално Камила се е сдобили с каишка и елечета за  кучетата си.

Водещи

Най-четени