Какви рокли ще бъдат модерни през пролетта и лятото на 2021? Нека помечтаем 29.03 | 20:22

От iNews.bg

Лятото е само на една крачка оттук. Да, да, сигурни сме, въпреки снега навън ние знаем, че лятото ще дойде. Знаем, че ще бъде топло, хубаво, цветно и приятно и ще настанат отново дните, в които ще ни се струва, че имаме само един проблем – коя рокля да си облечем днес. Нека заедно помечтаем за хубавите дни и още по-хубавите рокли, които ще носим. И само след 3 месеца мечтите ни ще станат реалност, обещаваме!

За вдъхновение разгледахме всички рокли на Answear.bg и ето кои се откроиха:

Дамска рокля тип "балон"

Роклята започва от раменете, като ги обгръща нежно в ластична прегръдка, някъде под бюста, също добре очертан, изведнъж ефирният плат се спуска в широк балон, за да завърши някъде около коленете.

С такава рокля ще посрещнем най-топлите дни, в които прохладата ще е търсена утеха, а ярките цветове на роклята само ще допълват летните багри покрай нас.

Роклята-балон може да се носи с кецове, маратонки, сандали и почти невидими чехли с тънки каишки. А да, и нека не забравяме големите обици и ярката гривна като допълнение. 

Дамска рокля тип "тениска"

За градски мацки, за забързани ученички, за смели майки, тръгнали по задачи – роклите тип тениска са идеален вариант за ежедневно облекло.

Големите спортни брандове създадоха тези удобни рокли по подобие на спортните си екипи. Използваха същите дишащи спортни материи, сложиха емблематичните си линии по ръкавите или елегантните якички, взети назаем от тенис-облеклото и ни позволиха да се радваме на удобството и когато сме в града, не само на стадиона.

Комбинират се задължително с маратонки, ако искате да сте стилни, а визията ви ще завърши малка раничка или чанта през рамото.

Дамска рокля тип "бохо"

Да се върнем в миналото, когато децата на цветята искаха да свалят от себе си предразсъдъците на обществото и просто да излъчват любов. Обхванати от същото желание като тях, можем да се потопим в атмосферата на мир и любов с дамски рокли на големи цветя.

Тези рокли са истинска еманация на женствеността и връзката с природата. Кройката е мека и пада леко по тялото, талията е подчертана небрежно с коланче от същата материя, а ръкавите са леко прищипнати с ластик.

Само си представете удоволствието да се разхождате с такава рокля край морето, а бризът да развява краищата на роклята ви в игрив танц с морето и слънцето.

Дънкова рокля – кралицата на сезона

Оставихме за накрая нашата любимка – дънковата рокля. През последните години тя беше изгубила своя блясък, но сега отново е тук. С копчета като риза или с презрамки – вие ще решите, но роклята от деним е задължителното присъствие в тазгодишния дамски гардероб.

Можете да започнете да я носите още от ранна пролет – комбинирана с по-плътен клин и зимни боти, тя ще е първият предвестник на задаващото се хубаво време.

На дамската дънкова рокля подхождат както маратонки и кецове, така и лачени обувки, кожени балеринки и, както вече спомeнахме, пролетните боти.

Според фигурата си можете да изберете дънкова рокля с колан, за да подчертаете талията или по-обемен модел рокля с джобове. Смело наметнете отгоре дънково яке или жилетка и закрачете смело към пролетта и лятото – идеалните сезони за носене на рокли.

Ще откриете всички модели рокли и още много дамски дрехи на Answear.bg

Водещи

Най-четени