Какво е да имаш личен моден консултант? 28.03 | 13:31

Не сме стилна нация, но все пак има изключения, смята моден експерт

От Станислава Добрева

Персонален съветник по модните въпроси – с такъв разполагат повечето световни звезди, но и немалко представители на шоубизнеса у нас.

А Добромир Киряков е напълно наясно какво представлява тази професия, тъй като той самият се грижи за визията на някои известни личности в България. Сред тях са включително и две от най-популярните поп-фолк певици в момента, но Добри умело демонстрира уменията си и на още няколко модни фронта.

В интервю за Jenite.bg той разказва интересни моменти от своята работа, както и как се постига усещането за стил, отличителният външен вид, който се превръща в запазена марка на конкретния човек.

Оказва се, че това може би не е чак толкова сложно. "За мен най-лесният начин един човек да изглежда добре, дори без да е жертва на модата, е да бъде чист, спретнат и класически семпло облечен", казва Киряков.

Но в същото време уточнява, че модата може да помогне на хората да се харесват самите те повече. По думите му напътстваната промяна във външния вид винаги е свързана с придобиване на по-голямо самочувствие, което пък, от своя страна, може да доведе до отключване на поредица от други положителни промени в живота на човек.

Запитан за мнението му дали българите са стилни, модният експерт отговаря: "Иска ми се да кажа "да", но не мога. Тук нямаме историческите, икономическите и културни наслагвания, за да сме стилна нация. Може обаче да се говори за единици с изключително добър стил. Това обикновено са космополитни, активни и любопитни хора, които имат възможността да пътуват и да попиват информация за модата и стила от първа ръка".

За стила на поп-фолк изпълнителните пък Добромир смята, че в тази сфера се наблюдава еволюция. "Моите клиентки започнаха да разбиват наслагвания с години стереотип за визия на фолк-певица, доближавайки се все повече до образци от световната поп сцена."

За налагането на провокативен стил, намирането на подходящия стил за дадена личност и дали някога отказва модните си услуги на потенциални клиенти - вижте цялото интервю с Добромир Киряков в Jenite.bg.

А в галерията ви представяме някои от визиите, постигнати под неговото ръководство.

Водещи

Най-четени