Какво ново в света на музиката? 27.04 | 15:36

Бърз поглед над новите парчета, издадени през последните дни

От Елена Кирилова

Лятото се задава с пълна сила, а музикалните изпълнители се активизират и подготвят още и още нови хитове, с които да превземат дискотеките и умовете ни.

Последните два дни се оказаха наистина богати откъм парчета, ето защо решихме да ви запознаем с най-новото в света на музиката.

Florence + the Machine

Флорънс Уелш и колегите ѝ от Florence + the Machine зарадваха феновете си с чисто ново парче, което носи името "Breath Of Life”. Песента е включена в саундтрака на предстоящия филм "Снежанка и Ловецът”.

Самата изпълнителка разкри още преди излизането на парчето, че и този път групата е заложила на барабани и силен бас, а записите са осъществени в Лос Анджелис. В "Breath Of Life” свири цял оркестър, което според Флорънс прави песента още по-красива.

В записите на вокалите се е включил хор от общо 60 души, благодарение на който парчето се е сдобило с повече плътност и звучене, една идея по-различно от типичното за групата.

Kaiser Chiefs

Втората банда, която ни зарадва с нещо ново днес, е Kaiser Chiefs. Момчетата пуснаха в интернет песента "Listen To Your Head”, която е записана специално за предстоящия албум с най-големите хитове на групата. Компилацията носи името "Souvenir” и ще излезе на 4 юни тази година.

За разлика от Florence + the Machine, Kaiser Chiefs издадоха и видеоклип към парчето. Видеото представлява малко филмче, което показва как един мъж се превръща в престъпник, за да може да издържа семейството си.

"Listen To Your Head” е първият от двата нови сингъла, които бандата ще издаде в близко бъдеще. Следващият проект се казва "On The Run”.

iNews припомня, че на 8 юли българските фенове на Kaiser Chiefs ще имат шанса да видят момчетата в рамките на фестивала Sofia Rocks.

Ники Минаж

Ники Минаж също успя да се запише в списъка с изпълнителите, пуснали на музикалния пазар нещо ново. Певицата издаде сингъла "Starships” и с видеото си подканя всички да се отправят към топлите плажове и морето.

Видеоклипът представя Ники отново в типичния за нея екстравагантен външен вид. Този път тя е с необичайно боядисана коса и се подвизава на брега на океана. Снимките са направени не къде да е, а в Хавай.

Следващите сцени представят звездата в серия от психеделични и калейдоскопични картини, преди тя да се озове на ръба на вулкан, от който изригва лава.

Неотдавна Минаж заяви, че видеото може би ще бъде сметнато за неприлично от повечето телевизии и тя очаква да бъде цензурирано.

"Starships” е първият сингъл от втория албум на Ники "Pink Friday: Roman Reloaded”.

Usher

Днес трябва да похвалим и Usher, който издаде сингъла "Scream”. Парчето се явява второто, което цели да промотира предстоящия албум на певеца "Looking For Myself”.

Парчето е наследник на предишното "Climax”, а двете заедно ще бъдат включени в седмия албум на Usher, който излиза на 11 юни във Великобритания и на 12 юни в САЩ.

Изпълнителят продължава да работи. Свидетелство за това бяха скорошните новини от Давид Гета, които заяви, че двамата с Usher ще направят втора песен в дует, след като през 2011 г. покориха света с хита "Without You”.

Риана

Скандалната Риана не е издала нищо през последните дни, но пък ни зарадва с видео от заснемането на клипа към песента "Where Have You Been”.

Краткият филм показва как певицата заснема хореографията си със своите танцьори на фона на декори, пресъздаващи пустиня.

Водещи

Най-четени