Какво трогна цяла Северна Америка (Видео) 19.08 | 14:50

"Икономът" оглави боксофис класацията в САЩ

От Мартина Панайотова

Историческата драма "Икономът" на Лий Даниълс оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от 25 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха световните информационни агенции.

Лентата е разказ за живота на Юджийн Алън – афроамериканец, работил като иконом в Белия дом от 1952 до 1986 г.

През този период САЩ сменят осем президенти. Алън започва работа в Белия дом през 1952 г. - по време, когато на чернокожите в родния му щат Вирджиния е забранено да използват обществените тоалетни.

Във филма икономът е преименуван на Сесил Гейнс. Главната роля е поверена на носителя на "Оскар" Форест Уитакър. В образа на съпругата му Глория се превъплъщава Опра Уинфри. За нея това е първа изява на големия екран от 15 години.

Наблюдателите очакваха две продукции да прехвърлят границата от 20 милиона долара през уикенда и да си оспорват челните места - "Икономът" и "Шут в г*за! 2". И докато първият филм оправда очакванията, продължението на комедията от 2010 г. зае едва четвърта позиция със скромните 13,5 милиона долара.

На второ място се "промъкна" комедията "Сем. Милър" с Дженифър Анистън. През уикенда за лентата в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети за 17,8 милиона долара.

Трето място заема първенецът от миналата седмица - фантастиката "Елизиум" - с 13,6 милиона долара, отбелязва БТА.

Челната петица се допълва от анимацията "Самолети" с 13,1 милиона долара.

"Джобс" - биографичният филм за Стив Джобс с Ащън Къчър в ролята на съоснователя на "Епъл" дебютира на седмо място с 6,7 милиона долара.



Най-четени