Калин Вельов: Реката заля всичко! Беше страшно 17.07 | 09:00

Водната стихия отнесе палатки на на „Смокиня“

От iNews.bg

Лошите метеорологични условия продължават да тормозят цялата страна. В Приморско беше обявено бедствено положение. Бурята, която е вилняла на територията на общината, е довела до преливане на реките Ропотамо и Дяволска.

Бяха засегнати и околните къмпинги, като стихията отнесе палатките и караваните на плажуващите. Един от засегнатите от природната стихия в къмпинг "Смокиня" беше Калин Вельов.

"Бяхме точно в центъра на бурята. Напоследък природата ни дава много знаци, трябва да ги разчетем. Трябва да се спре с прекомерното строителство, освен това не се почистват коритата на реките.

В България има много добри закони, но не се спазват и контролират. Местните ми разказаха, че дори контролни органи минават и се учудват кога е одобрен някой проект за строителство, защото те не са давали позволение.", коментира Калин пред bTV.
 

За щастие валежите в района спряха и се очаква днес да бъде отменено бедстващото положение. Може би заради това Вельов е заяви, че ще остане на морето, но най-вероятно ще смени локацията.

13385211338522

Водещи

Най-четени