Калин Вельов представи дебютния си албум 19.04 | 13:08

Миналата година излезе първият му самостоятелен сингъл, „Искам“, от албума „Две лица“

От Олга Андреева

Перкусионистът Калин Вельов представи вчера дебютния си самостоятелен албум "Две лица" в Sofia Live Club.

На сцената в клуба заедно с Калин излязоха и музикантите Милен Кокушаров – пиано и синтезатор, Емил Михайлов - бас, Ангел Дюлгеров – китара и Стефан Кожухаров - барабани. "Булфото" информира, че специални гости на промоцията на албума са били Цветан Недялков – китара и Мишо Шишков – хармоника.

В началото на 90-те Калин участва в сформирането на фюжън формацията "Акага" и е барабанист на кънтри-рок група "Медикус".

Свири и записва с Дони и Момчил, Нона Йотова, Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Георги Христов, Веселин Маринов, Графа. В края на 90-те е част от "Ку-Ку бенд" и екипа на Слави Трифонов.

От началото на новия век Вельов работи по различни DJ проекти и свири в известни клубове и дискотеки по цял свят.

Сред основните проекти и имена с участието на Калин Вельов в България след 2005 г. са Мариана Попова, Вили Казасян Биг Бенд, Мария Илиева, Белослава, Камелия Тодорова.

Първият сингъл на дуета Нина Николина и Калин Вельов, "Как се случва любовта”, излиза през 2006 г. През 2008 г. е представен и албумът "Абсент”, който е изцяло композиран и аранжиран от барабаниста.

През януари 2007 г. Калин стартира салса формацията TUMBAITO, а през 2010 г. излиза първият му самостоятелен сингъл – "Искам", който е част от албума "Две лица".

Водещи

Най-четени