Кан отвърна глава от порно драмата "Нимфоманка". Вижте защо 17.05 | 10:12

Премиерата на скандалната лента на фон Триер ще е в Копенхаген

От Мартина Панайотова

Премиерата на новия филм на прочутия датски режисьор Ларс фон Триер "Нимфоманка" ще се състои на 25 декември 2013 година в Копенхаген, а не на открития на 15 май 66-и международен кинофестивал в Кан. Това съобщи кинокомпанията "Zentropa Entertainments", която стои зад създаването на лентата.

"Нимфоманка" е история на любовните преживявания на 50-годишна жена. В образа на Джо, главната героиня във филма, разказваща за сексуалния си живот, ще видим френската актриса Шарлот Генсбур.

Като цяло във филма се снима най-звездният екип, играл някога в лента на Ларс фон Триер. Сред актьорите са също Уилям Дефо, Ума Търман, Шиа Лабьоф, Крисчън Слейтър, Стелан Скарсгард, Кони Нилсен.

Директорът на "Zentropa" Петер Олбек Йенсен преди време бе казал, че новият филм на неговия приятел Ларс е "шедьовър". "Това е най-гениалният и амбициозен филм на Ларс към днешна дата" - заяви Йенсен. Самият режисьор, който обича да шокира общественото мнение, бе определил жанра на новото си произведение като "порно драма".

995b2ffd-1740-8d18-1d9d-5e845c97660e

"Нимфоманка" ще е в две части. Освен това Ларс фон Триер предвижда да бъдат пуснати два варианта – по-откровен, нецензуриран и цензурирана версия за масово разпространение, съобщи Variety.

Мнозина предполагаха, че лентата "Нимфоманка" няма да бъде показана на 66-ия кинофестивал в Кан заради скандала през 2011 година. Дирекцията на кинофестивала обаче обяви, че Ларс фон Триер вече не е "персона нон грата" там. По думите на Петер Олбек Йенсен заснетият материал просто е бил прекалено много и не е било възможно бързо да бъде монтиран, без да се изкриви замисълът на автора.

Скандалът в Кан през 2011 г. избухна, когато на пресконференция след представянето на филма на Ларс фон Триер "Меланхолия" режисьорът заяви, че няма нищо против евреите, но в известна степен се чувства нацист и малко симпатизира на Хитлер, припомня БТА. По-късно режисьорът се извини за думите си, пояснявайки, че това е било шега, но бе изгонен от Кан.

Междувременно в интернет се появи промо фотография от "Нимфоманка". Изображението е качено на официалния сайт на филма.

На снимката може да се видят много от звездите в лентата. Освен това в лявата половина се забелязва самият Ларс фон Триер със залепена с лепенка уста как снима актьорската група.



Водещи

Най-четени