Кейт и Уилям в дилема как да кръстят кралското бебе 24.07 | 12:46

Вижте вариантите за името на бебчето

От Кремена Бедерева

Кейт и Уилям вече показаха бебето си на целия свят.

Но истерията около раждането на кралското бебе продължава да тресе всички. Букмейкърите започнаха да приемат залагания как ще се казва момченцето.

Историята е изпъстрена с имена на благородници и това обяснява защо британските букмейкъри приеха много залагания за имената Джордж и Джеймс.

Джордж напомня за решимостта на бащата на Елизабет Втора, Джордж Шести, който обедини нацията по време на Втората световна война.

Джеймс Шести пък обедини Англия и Шотландия. Джеймс се казва също братът на Кейт.

Кралските имена може да дефинират цяла епоха - викторианска, елизабетинска, едуардианска. След като имат кралско бебе, което е трето поред в наследяването на британския престол, принц Уилям и Кейт трябва да изберат име на онзи, който може да отведе британците в ХХІІ век, пишат медиите във Великобритания, цитирани от БТА.

Уилям и Кейт ще започнат да обсъждат имена на британски монарси от миналото. Елизабет Първа дава името си на златен век, през който британският кралски флот доминира в океана и се консолидира възраждането на националния просперитет.

Управлението на Виктория е белязано от бърза индустриализация и от викторианския морал. Синът ѝ Едуард Седми дава името си на период, свързан с консумация на шампанско и пушене на пури, преди Първата световна война. Имената дефинират една ера, заяви историкът Робърт Лейси, който е написал книги за майката и бабата на принц Уилям. Не едно име се обмисля за момчето, родено в Лондон в понеделник.

Баща му всъщност има 4 имена - Уилям Артър Филип Луис. Сега може да бъде потърсена връзка с прадядото - принц Филип, с двамата дядовци - принц Чарлз и Майкъл Мидълтън, бащата на Кейт. Или с крал Артур и други крале от древността. Ще се обмисля какво означава името не само за Кейт и Уилям, но и за страната.

"Имената винаги имат значение, заяви Албърт Мехрабиан, експерт по психология и бебешки имена от Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Общественият имидж на това дете може да бъде повлиян от името му."

Водещи

Най-четени