Ким Катрал: Америка е жестока към остаряващите жени 04.07 | 16:07

Актрисата обаче няма да легне под скалпела, за да се направи да изглежда на 19

От Олга Андреева

Мъжеядката от "Сексът и градът" Ким Катрал смята, че на жените в днешното общество е много трудно да остаряват заради жестокото отношение, което срещат.

54-годишната актриса е отвратена от отношението към жените в Америка, което от една страна ги осъжда, че остаряват, а от друга – че прибягват до пластичната хирургия, за да изглеждат по-млади.

Родената в Ливърпул актриса заявява пред сп. Psychologies: "Смятам, че критичният поглед към жените е противен. Ако не правиш нищо – си стара чанта; ако пък правиш нещо – ставаш "жертва" на пластичната хирургия. Къде можем да отидем, за да остареем с достойнство? Поне в Америка хората няма да ни позволят. Толкова е жестоко."

Ким обаче е твърдо решена да остарее достойно и с аристократизъм, тъй като не се възприема като кукла "Барби" и е напълно решена да не се подлага под скалпела.

Именно, за да покаже как изглеждат жените на възраст, Катрал решава да участва в последния си филм, "Meet Monica Velour", където играе остаряваща порно звезда, която е принудена да прави стриптийз, за да си изкарва прехраната. За ролята актрисата е трябвало да наддаде с 9 кг.

"Една от причините да направя ролята е защото ми писна. Не съм кукла "Барби". Не съм направена от Mattel – аз съм от плът и кръв, а те се променят, знаете и човек трябва да свикне с това.

Нямам намерение да се превърна в Жокера от "Батман”, за да получа роля. Трудно е да остаряваш – особено ако си привлекателна жена, защото си свикнала добрият външен вид да ти бъде преимущество, но човек трябва да гледа в перспектива", убедена е актрисата. 

Водещи