Клетницата Ан Хатауей с ново тяло 14.11 | 07:04

Актрисата се подложила на строга диета за ролята на Фантин в "Клетниците"

От Мартина Панайотова

Ан Хатауей разкрива, че се е подложила на строга диета, за да отслабне за ролята на Фантин в най-новата версия на "Клетниците" по класическия роман на Виктор Юго.

В интервю за декемврийския брой на сп. Vogue актрисата, която на 12 ноември навърши 30 години, казва, че е била обсебена от идеята да изглежда "на границата на смъртта" за поредното си екранно превъплъщение.

Ан Хатауей споделя, че преди началото на снимките за "Клетниците" е отслабнала с пет килограма, след което е свалила още седем. Актрисата е постигнала това, като не е хапвала нищо друго, освен две малки парчета пасти от овесено брашно на ден.

"Хвърляйки поглед назад осъзнавам, че се бях откъснала от действителността, но моята представа за Фантин е точно такава", казва Хатауей.

Крайните телесни промени станаха нещо обичайно за Холивуд и дори се наложиха като фактор в маркетинга на филмовите продукции. Около Натали Портман например се вдигна доста шум, когато ослабена с девет килограма за ролята на балерина в "Черният лебед", донесла й награда "Оскар" през 2011 г.

По темата отново се заговори миналата седмица, когато звездата на "Игрите на глада" Дженифър Лорънс заяви, че никога няма да спазва диета заради филмова роля.

В интервюто си Ан Хатауей споделя още, че след снимките на "Клетниците" се е чувствала "физически и емоционално изтощена" и й е било трудно да се върне към нормалното си всекидневие.

Поредната екранизация на романа на Виктор Юго е режисирана от носителя на "Оскар" Том Хупър. Филмът "Клетниците" излиза на екран в САЩ на 25 декември и е сериозен претендент за номинации за най-пестижните отличия в света на киното. Освен Ан Хатауей зрителите ще видят в централните роли още Хю Джакман и Ръсел Кроу, допълва БТА.

Фотосесията на отслабналата Ан Хатауей може да видите в галерията.



Водещи

Най-четени