Кои модни дизайнери ще получат награди? 31.05 | 20:00

Лейди Гага - модна икона, Марк Джейкъбс с награда за цялостно творчество

От Теодора Деянова

CFDA (Съвет на модните дизайнери в Америка) обяви номинираните дизайнери за тази година, които ще се борят за престижните им награди на 6 юни. 

Годишните награди на Съвета на модните дизайнери се присъждат на дизайнери от различни сфери на индустрията и обвързани с нея изкуства за отличителен принос в американската мода.

Според организаторите на събитието тазгодишните претенденти отразяват в дълбочина постиженията в американската мода и утвърждават влиянието, което имат новото поколение таланти в индустрията. Наградите се присъждат в няколко категории, като някои от тях вече са известни.

Награда за модна икона ще бъде връчена на Лейди Гага, докато тази за цялостно творчество се присъжда на Марк Джейкъбс. Медийната награда ще отиде в ръцете на модната журналистка Хилари Александър, която е моден директор на "Daily Telegraph”.

В категорията "Дизайнер на годината – мъжка мода" се борят дизайнерите Майкъл Бастиан, Патрик Ервел и Саймън Спър, чиито имена са познати на модната публика с едноименните си лейбъли.

"Дизайнер на годината – дамска мода" ще бъде един от дизайнерите Александър Уанг, Рийд Краков и Джак МакКалоу и Лазаро Хернандес, които работят за "Proenza Schouler”.

Сред претендентите за специалните награди на "Swarovski” в категория дамска мода, мъжка мода и аксесоари за изгряващи таланти в модата са актрисите Ашли и Мери Кейт Олсен.

Най-четени