Кои са двамата най-болни български психари 21.06 | 11:03

В течение на няколко месеца с кастинг избираха най-големите психари

От Лазар Тодоров

На 27 юни от 19 часа на "Лодки" в Борисовата градина ще има купон по случай приключването на първия по рода си кастинг за литературен персонаж в новата книга на Андрей Велков "Български психар".

"Български психар" е брутално реалистичен, забавен, лаконичен роман за живота на едно обикновено момче, отказало да се подчини на обстоятелствата. Когато осъзнава, че почтеността няма да му направи услуга, Петър загърбва правилата и от дребен квартален играч се превръща в страховит бос на подземния свят. Следва една болезнено истинска приказка с дъх на наркотици, обагрена с кръв, белязана от абсурдите на родния контекст... И озарена от оптимизъм.

В течение на няколко месеца читателите, успели да уловят духа на книгата, изпращаха автобиографии, мотивационни писма, снимки, видео, хайку... и други техни произведения за участие в конкурса, които следваше да ги представят в най-добрата им светлина.

Голямата награда на кастинга ще зарадва двама победители на 27 юни в Борисовата градина. Победителите ще бъдат удостоени с т.нар. психарски бъндъл – комбинация от тематични филми, зловеща тениска, колекция от книги по негов избор и свръхлюбопитна джаджа! Блогът на сайта ще публикува интервю с печелившия.

Това ще е и последното събиране на клуб "Галактики", преди да пламне лятото. Водещ на поредицата е отново Андрей Велков. Ще представим книгата на Гавин Смит "Ветеран".

В рамките на събитието всички заглавия от жанровете фентъзи и фантастика, както и "Български психар" ще се продават с отстъпка от 50%.

Водещи

Най-четени