Кои са най-богатите анимационни герои 08.08 | 09:12

Вижте на мястото на кои от тях искате да сте

От Лазар Тодоров

В анимационните филми всичко е възможно. От това да те премаже кола и да се сплескаш като палачинка, а след една минута да си чисто нов, до това да имаш котка за приятел, а самият ти да си мишка.

Няма невъзможни неща в анимацията. Ограниченията са правопропорционални на границите на въображението. Все пак няма как да не помечтаем да заживеем поне за малко в някоя анимация. А ако пък в нея сме герой с несметното богатство - още по-добре.

И понеже сме предвидливи, ви предлагаме да видите някои от най-богатите анимационни герои. Така ако в даден момент ви се отдаде възможност да попаднете на тяхно място, поне ще успеете да направите възможно най-добрия избор.

Чичо Скрудж

Състояние: 65,4 млрд. долара
Източник: Промишленост, златотърсачество
Слава: "Патешки истории"

Един от най-богатите и известни нереалници е измислен още през 40-те години на миналия век от художника Карл Баркс. Фамилията му е заимствана от дикенсовия скръндзудж от "Коледна песен", а според слуховете за първообраз е послужил известният промишлен магнат Андрю Карнеги.

Точно като Карнеги, Скрудж минава дълъг и труден път от беден емигрант до върховете на бизнеса. Въпреки, че е достатъчно богат, Скрудж Макдък не се доверява на банките и предпочита да съхранява капиталите си в злато.

Вижте и останалите на Div.bg.

Най-четени