Кои са най-добре печелещите звезди за 2011 г.? 12.03 | 14:35

Тейлър Суифт победи досегашните първенци U2, Лейди Гага и Адел

От Елена Кирилова

Кънтри певицата Тейлър Суифт бе обявена от списание Billboard за най-добре печелещата музикална звезда, съобщава Reuters.

Тя победи досегашните първенци U2, Лейди Гага и Адел, като оглави списъка, благодарение на своите 35 млн. долара, които е спечелила през 2011 г.

Изпълнителката е успяла да събере повече пари от продажбите на албумите си и от световното си турне миналата година, вследствие от което се оказа на върха на класацията на 40-те най-добре печелещи музиканти на годината.

Популярният списък се прави от редакторите на списание Billboard, които използват информация от архивите на Boxscore за печалбите от концерти, данни от Nielsen SoundScan за продажбите на албуми и сингли на физически и дигитални носители.

От Nielsen BDS пък добиват информация за потреблението на музика чрез радиата и от стрийминг услуги като Spotify.

В топ 10 попадат още Шаде, Бон Джоуви, канадската звезда Селин Дион, кънтри певецът Джейсън Алдийн и поп дивата Адел. Всички те са събрали между 32 и 13 млн. долара през 2011 г.

Тейлър Суифт започна кариерата си още като тийнейджър. Тя нашумя благодарение на първия си сингъл "Tim McGraw”, който беше пилотен за дебютния албум на изгряващата звезда.

Вторият албум на певицата - "Fearless” от 2008 г., дебютира под номер едно в класацията Billboard 200 за албуми.

Сега Суифт е на 22 г., продала е повече от 1,8 млн. копия от албумите си в САЩ през 2011 г. и е първенец в класацията за най-сваляни дигитални парчета през изминалата година – 7,8 млн.

Издаването на албума "Speak Now” изпълнителката отбеляза със световно турне, което включваше 89 концерта през 2011 г.

В момента Тейлър има повече от 29 млн. фенове във Facebook и 11 млн. последователи в Twitter.

Водещи

Най-четени