Кои фолк певици помагат на Аспарухово 28.06 | 20:00

Събраха пари за бедстващите

От iNews.bg

След опустошителните наводнения, които заляха страната немалко известни личности се включиха в кампанията. Не всички успяха да се включат лично в почистващата акция, но поне събраха пари в ползва на бедстващите.

Сред най-изявените бяха фолк певиците Джена и Ивана. Наскоро сгодилата се Джена дари хонорара си от участие за пострадалите в града, информира "Планета".

"Снощи бях на участие във Варна. Съпричастна съм със скръбта на всички загинали и пострадали при бедствието. Това е огромна трагедия за целия български народ! В такива моменти трябва да сме заедно и да си помагаме повече от всякога.

Не като граждани, а като човеци да бъдем добри всеки ден. Хонорарът от участието ми снощи, още утре ще бъде преведен в сметката на БЧК за пострадалите от наводненията. Всеки, който желае и има възможност, нека последва моя пример. Всяко левче е от значение", написа Джена в официалната си страница във Facebook.

Ивана също се активизира и събра сумата от 27 430 лв. Певицата взела една кутия, която прилича на урна и разговаря по телефона със свои познати - някои от тях управляват големи фирми, на чиито корпоративни тържества изпълнителката е пяла, с други е близка приятелка, отбелязва "24 часа".

"Винаги съм имала силно изразено чувство за справедливост. Нямаше как, след като видях репортажите по телевизията, да не се развълнувам и да остана безучастна. Това е и бунт срещу забавената реакция на държавните мъже.

Всичко изглеждаше като поредния цирк - прехвърляне на отговорности, обиди. Затова трябваше бързо и адекватно действие.", коментира Ивана в "На кафе".

Днес (28.06) се очаква да замине за Варна с дъщеря си Теодора и двете лично да се срещнат с пострадалите. Двете дами не са решили как ще разпределят парите, по-скоро ще ги даде на човек, който е запознат в детайли с трагедията, а той да прецени на кое семейство по колко да се даде. Срещите ще бъдат заснети и излъчени в "На кафе" по Нова тв.

Водещи

Най-четени