Кой е най-продаваният албум за 2012 г. в iTunes? 14.12 | 16:48

Британската певица Адел получи поредно признание

От Кремена Бедерева

Британската певица Адел получи поредно признание, след като стана ясно, че албумът й "21" отново е най-продаваният за годината в iTunes в САЩ, предаде Reuters, цитиран от БТА.

Миналата година Адел стана първият изпълнител, реализирал "хеттрик" в iTunes с най-продаваните за годината албум и песен и с обявяването й за Артист на 2011 г., припомня агенцията.

Близо две години след излизането си на музикалния пазар, тавата "21" на британската соул дива продължава успешното си шествие по света. Издаден през февруари 2011 г., албумът присъстваше стабилно в американските чартове и през тази година, след като Адел триумфира на наградите "Грами" с шест отличия.

На второ място по продажби на албуми за 2012 г. в iTunes в САЩ е "Red" на Тейлър Суифт, следван от "Babel" на "Мъмфорд енд сънс".

Челната петица се допълва от два дебютни албума - "Up All Night" на момчешката група "Уан дайрекшън" и "Some Nights" на "Фън". Най-продаваната песен за 2012 г. в iTunes в САЩ е завладяващият хит "Call Me Maybe" на канадската поп звезда Карли Рей Джепсън.

Постапокалиптичният екшън "Игрите на глада" е най-продаваният филм, а вторият сезон на "Абатство Даунтън" - най-продаваният телевизионен сериал.

Водещи