Кой танцува наистина във филма "Черен лебед"? 30.03 | 07:42

Дубльорката на Натали Портмън я обвинява в измама

От Ивета Бебова

Дубльорката на Натали Портман във филма "Черен лебед" обвини звездата, че не е изпълнила почти нищо от танците във филма, съобщи Bissness Insider.

"Натали Портман участва в "Черен лебед" едва на 5%. Всичко останало във филма съм аз", коментира балерината Лейн.

Обвиненията на Сара Лейн бяха провокирани от съвместно интервю на Натали и нейния хореограф и годеник Бенджамин Милпие. 

В него двамата определят работата на Сара при реализацията на филма като "незначителна". Бенджамин дори заявява, че Натали е изпълнила над 85% от балетните сцени сама.

"Това е пълна лъжа. Единствено тези, в които виждате ръцете и лицето й, са нейна собствена заслуга. Останалото е моята фигура и моите движения.

Продуцентите ме задължиха да не говоря за това, за да създам положителен имидж на Портман, имидж на гениално момиче, изучило балета за година. Това е несправедливо не само към мен, но и към нашата професия", възмущава се Лейн, която работи като солистка на American Ballet Theatre.

Партньорката на Натали Портман, Мила Кунис, защити актрисата като заяви, че тя се е съсипала от работа и танците във филма са почти изцяло нейнo дело.

Режисьорът Дарън Аронофски също се обяви в защита на бременната Портман. Той заяви, че нарочно е преброил сцените с танци във филма и резултатите сочат, че в 111 от тях е Натали, а едва в 28 е дубльорката ѝ Сара Лейн, което по сметките му означава, че 80% от кадрите с танци са дело на актрисата.

Водещи

Най-четени