Колин Фърт нави Кидман да му е жена на екрана 02.03 | 08:54

Ще ги видим в „Railway Man“, където Кидман ще се бори с кошмарите на съпруга си

От Олга Андреева

Двама носители на "Оскар", Колин Фърт и Никол Кидман, ще се срещнат като съпруг и съпруга в нов филмов проект - "Railway Man".

Фърт и продуцентът Анди Патерсън са положили сериозни усилия да убедят бившата жена на Том Круз да вземе ролята, съобщи International Business Times.

Тя ще се превъплъти на екран в забележителната съпруга на Фърт, която му помага да се пребори с ужасяващите кошмари, породени от изживяванията му по време на Втората Световна война.

Филмът е базиран на истинската история на Ерик Ломакс, който е младши лейтенант, заловен от японските сили.

Като военнопленник той преживява множество мъчения и е принуден да работи на железопътната линия Бирма-Сиам, известна и като "жп линията на смъртта".

Жената на Ломакс, Патриша Уолъс, ще бъде изиграна от Кидман. Първоначално Рейчъл Уайз е била спрягана за ролята, но се отказала, тъй като вече снима в два филма - "The Bourne Legacy" и "Oz: The Great and Powerful".

Действието ще се разиграва основно в Тайланд, където се намират скандалният мост и жп линия. Младият Ломакс, жестоко измъчван по време на своето пребиваване там, ще бъде изигран от Джереми Ървайн.

Патерсън и Фърт се опитват вече няколко години да реализират филма. Актьорът е бил особено активен в убеждаването на Ървайн и Кидман по време на дните около "Оскар"-ите в Лос Анджелис.

Филмът ще бъде режисиран от Джонатан Теплицки и ще бъде заснет в Шотландия, Австралия и Тайланд.

Водещи

Най-четени