Колин Фърт ще играе във военната драма "The Railway Man" 12.09 | 19:55

Актьорът вече е подписал договор за главната роля в продукцията

От Елена Кирилова

Носителят на Оскар Колин Фърт ще играе в драмата, посветена на Втората световна война "The Railway Man”, съобщава Contact Music.

Актьорът е подписал договор за главната роля във филма, който е базиран на книгата на бившия офицер Ерик Ломакс, в която той описва как е бил пленен от японците и как е работил по изграждането на "смъртоносната жп линия" между Тайланд и Бирма.

Режисьор на продукцията е Джонатан Теплицки, а с написването на сценария са се нагърбили Франк Котръл Брайс и Анди Патерсън.

"The Railway Man” е невероятна история и шансът да я направя заедно с Колин Дърт в ролята на Ерик е най-хубавият подарък, на който един режисьор може да се надява", коментира Теплицки.

След като по-рано тази година актьорът спечели наградата на Академията за най-добър актьор заради ролята си в "Речта на краля", Фърт се включи в главната роля във филма "Gambit”, в който си партнира с Камерън Диас.

Звездата може да бъде видяна и в драмата за Студената война "Скитник, шивач, войник, шпионин" заедно с Гари Олдман, Том Харди и Марк Стронг.

Водещи