Колко е труден пътят от панелния блок до висшата мода! Вдъхновяваща история на Ирина Шейк 19.05 | 13:55

Вижте уникални снимки на моделката преди да стане известна

От Беатрис Николoва

Когато гледаме 29-годишната Ирина Шейк, няма как да не й завидим макар и малко. Ирина е млада, красива, притежава богатство и слава, освен това омая холивудския ас Брадли Купър.

На пръв поглед "избилието", което притежава руският супермодел вероятно е причината да забравяме, че Ирина е имала труден живот, но благодарение на упорството си е стигнала до тези висоти в кариера си.

Ирина Шайхлисламова (истинска фамилия на звездата) е родена на 6 януари 1986 г. в малкото миньорско градче Еманжелинск в бедно семейство. Баща й бил миньор, майка й учителка по музика. Ирина има и по-голяма сестра – Татяна.

1507007

Още на 14-годишна възраст моделката губи баща си Валери Шайхлисламова. Това потапя семейството на Ирина в дълбока бедност, а майка й Вера е принудена да работи на няколко места, за да издържа децата си. Ирина разказва, че е наследила екзотичната си красота именно от баща си, който бил татарин.

15070061507005

За майка си рускинята споделя, че е човекът, който я е научил да мечтае, затова Ирина я нарича "моят ангел". Майка й Вера била учител по музика и Ирина наследила от нея музикалния си талант. Моделката свирила от 9-годишна на пиано и пеела добре.

Като ученичка в родния си град Шейк се отличавала не само с добър успех и музикален талант, но и с висок ръст. Най-добре й се удавали хуманитарните науки. Мечтаела да стана журналист, но пътят й тръгва в друга посока.

Докато си чакала автобуса, Ирина била забелязана от челябинския имидж-клуб "Светлана" и била поканена да подпише договор с агенция за фотомодели.

1507004

След това животът на Ирина се променил напълно. Тя започнала да участва в конкурси за красота и да печели. Само на 18-години печели първото място на регионалния конкурс "Супермодел". Наградата за победителката от 60 хил. рубли била истинско "състояние" за момичето, отрасло в бедно семейство. При това агенция "Светлана" поела разходите по заснемането на фотосесия и изпращането на Ирина в Москва за федералния конкурс за модели.

Тогава Шейк решила да не подновява договора си с агенцията, посъветвана от новия си заможен приятел да се промотира сама. Ирина все пак се явила на конкурса и взела първа награда на "Supermodel of Russia", участвала във фотосесии, ходила на елитни партита и бизнес-срещи.

1507003

Друга съдбоносна среща в живота на Ирина е запознанството с Гия Джикидзе. Дамата оглавявала международна агенция за модели "Grace models” и помогнала на Шейк да се появи на кориците на лъскавите списания. Но Ирина щяла да покори нови върхове през същата 2007 г. - освен че украсила обложките на списания "Elle Spain", "Glamour Spain", "Annabelle", "GQ Spain", "GQ South Africa", "Jalouse" и "Bolero" тя станала и рекламно лице на Intimissimi.

1507008

От 2005 г. насам Ирина живее извън Русия. Първоначално работи активно в Европа, а после в САЩ, където сменя фамилията си и се прочува като Ирина Шейк. 

Първият, в който моделката кандидатства за работна виза в САЩ й е отказана заради мюсюлманските й корени. В крайна сметна Ирина заминава зад океана и от тогава насам популярността й расте – периодичните издания я споменават постоянно, реномирани марки я канят за своите рекламни кампании. През 2007 г. Ирина става рекламно лице на марка женско бельо, а три години по-късно вече представлява компанията, демонстрирайки деловите си качества.

След оспорван кастинг младата хубавица става първата руска манекенка, снимала се за Sports Illustrated Swimsuit Edition. На тази фотосесия работи с най-добрите специалисти – фотографите Памела Хенсън, Стийв Ърли и Ренио Майфреди. Снимки на Ирина започват да се появяват в каталозите на най-известните марки бельо - El Corte Ingles, Armani, Intimissimi, Guess, Oceano by La Perla, Triumph. Шейк не отказва да работи и за по-малки компании. При това образът й бива използван в компютърни игри, например в 18-а част на играта "Need for Speed". Специално за ценителите бива издаден и филм за създаването на кадрите.

Днес Ирина Шейк е известна като един от най-търсените модели в света. А миналата година беше избрана за жена на годината в Русия от списание "Glamour".

Макар накратко разказа, историята на Ирина Шейк е достойна да вдъхнови младите момиче да не се отказват от мечтите си.

за жена на годината в Русия от списание "Glamour".

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=519161
за жена на годината в Русия от списание "Glamour".

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=519161Макар накратко разказа, историята на Ирина Шейк е достойна да вдъхнови младите момиче да не се отказват от мечтите си.


Водещи