Кончита Вурст се качва на сцената на Crazy Horse 26.09 | 19:30

Официално това е първият транссексуален, който ще пристъпи храма на "голия женски шик"

От Беатрис Николoва

Брадатата дама Кончита Вурст от Австрия, която спечели тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия", ще стане първият травестит, допуснат на сцената на Crazy Horse – храма на "голия женски шик", предаде AFP.

Изпълнителката ще пристъпи знаменито кабаре в Париж, "между 9 и 15 ноември. Тя ще поднесе на публиката в кабарето "блясък, сопранов глас, брада и потрепване на изкуствени мигли". С участията си Вурст ще стане първият травестит, допуснат на сцената в храма на "голия женски шик" от създаването му през 1951 г.

От няколко години "Crazy Horse"кани арт персони за неколкоседмични участия. Сред тях са френската актриса Клотилд Куро, американската бурлескова танцьорка Дита фон Тийз и френската певица Ариел Домбал, пише БТА.

Кончита Вурст ще интерпретира заедно с момичетата на кабарето три живи картини, базирани върху музикалния й репертоар. Мизансценът за спектаклите на 25-годишния транссексуален ще бъде създаден от хореографката Бланка Ли, а за тоалетите ще се погрижи дизайнерът Жан-Пол Готие.

За Кончита Вурст Париж е градът на любовта, синоним на чувственост и изключителни жени, а "Crazy Horse" събира всички тези ценности на едно място. Известното кабаре е основано през 1951 г. Негов Създател е Ален Бернарден. В началото той включва в програмата клоуни, мимове, илюзионистии жонгльори, както и лазерни ефекти.

Представленията включват игра и трикове с огън, фокуси, новаторска хореография и дори елементи на еротика. След самоубийството на Ален Бернарден през 1992 година с кабарето се заемат неговите трима сина. Те решават да канят знаменитости за определен брой представления.

Водещи

Най-четени