Косъма и Хари Потър дефилират на червения килим в Лондон 27.03 | 10:37

Александър Сано бе гост на връчването на престижните кинонагради „Емпайър”

От Мартина Панайотова

Александър Сано и Даниел Радклиф се засякоха на червения килим в Лондон при връчването на престижните кинонагради "Емпайър”. Българският актьор, станал известен с ролята си на Косъма в "Под прикритие”, беше сред специалните гости на церемонията.

Сред останалите звезди бяха Кевин Спейси, Хелън Мирън и Иън Макелън, писа в. Монитор. Наградите на "Емпайър” се връчват всяка година и отразяват мнението на читателите на най-популярното киносписание на планетата.

На конкурса за римейк на филм, събран в 60 секунди, България беше представена от 23-годишния Николай Иванов, съобщи БНТ. Той участваше с проекта си по комедията "Приятелю, Тед” на тазгодишния водещ на оскарите Сет Макфарлън.

С цели три отличия на "Емпайър” си тръгна режисьорът на "007 координати: Скайфол” Сам Мендес. Той получи призове за най-добър филм, най-добър режисьор и почетната награда "Вдъхновение”.

Грандамата на британските кино, театър и телевизия Хелън Мирън беше обявена за "Легенда” часове преди в САЩ да бъде излъчен дългоочакваният телевизионен филм за осъдения за убийство музикален продуцент Фил Спектър с нейно участие.

Режисьорът Дани Бойл беше удостоен с награда за цялостен принос към киното. Призовете в актьорските категории бяха присъдени на Дженифър Лорънс за "Игрите на глада” и Мартин Фрийман за "Хобит: Неочаквано пътешествие”. Актьорът Даниел Радклиф от своя страна си тръгна с отличието "Герой”.



Водещи

Най-четени