Кралското бебе ще се отглежда според принципите на принцеса Даяна 09.07 | 19:07

Кейт иска да обгърне с възможно най-много грижи детето си

От Лазар Тодоров

Принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин напразно ще се стремят да бъдат модерни родители. Макар че раждането на кралското бебе ще бъде отбелязано със 103 оръдейни залпа, отглеждането му ще е като на обикновените хора, увериха специалисти по въпросите на британската монархия, цитирани от AFP.

Уилям и Кейт често са описвани от медиите като млади хора, които са в съзвучие със съвремието.

"Непрестанно чуваме, че те искат да отгледат детето си както обикновените хора, поясни Патрик Джефсън, личният секретар на принцеса Даяна - майката на Уилям. "Истината обаче е, че те не са и не биха могли да бъдат обикновени хора", добавя още той.

Двойката скоро би трябвало да се настани в лондонския дворец Кенсингтън, чието реновиране струваше 1 милион британски лири на данъкоплатците.

Коментаторите са единодушни, че отминаха времената, когато кралските деца почти не виждаха родителите си и поддържаха контакти с тях от разстояние. Така родителите на новия член на британското кралско семейство ще бъдат "замесени" в отглеждането му, допълва БТА.

Макар че бащата на Уилям - принц Чарлз, често е бил поверяван на грижите на детегледачки, днес нещата са напълно променени, отбеляза Кристофър Уорик, биографът на принцеса Маргарет.

Даяна изиграва решаваща роля за тази промяна. Тя ги отведе да видят бездомни и да посетят атракционни паркове, припомни кралският хроникьор Фил Дампиер.

Пример за това е и вземането на Уилям, когато той е на едва 9 месеца, по време на официалната 6-седмична визита на Даяна и Чарлз в Австралия и Нова Зеландия.

Също така като малки принцовете Уилям и Хари са били много близки с родителите си и са ги наричали "мама" и "татко", макар че също са отгледани от детегледачки преди обучението им в престижни колежи.

Кейт също иска да обгърне с възможно най-много грижи детето си. Въпреки че ще ѝ е трудно да скъса с кралската традиция и да откаже възможността да ползва услугите на детегледачка. Кейт вероятно няма да има избор, тъй като официалните задължения на младата двойка, която все по-често ще е призована да замести кралицата и принц Филип поради напредналата им възраст, вероятно ще се увеличат, поясни Дампиер.

Водещи

Най-четени