Криско ще ви изуми с ново шоу 10.04 | 10:00

Какво събра рапъра и музикантите Ешкенази

От Надежда Стоянова

Един от рапърите, които имат способността редовно да се забъркват в някакви скандали - Криско, ще изненада всички свои почитатели с нещо неочаквано. Обявеният за хитмейкър на България музикант ще стане част от образователната програма "Фортисимо Клас", която ще се проведе между 11 и 25 април и ще обиколи седем различни града – София, Пловдив, Варна, Русе, Разград, Плевен и Шумен.

"Пътят децата да проявят интерес към класическата музика е Криско. Миналата година Печенката много им хареса, а сега Криско ще пее с оркестър. Музиката винаги идва от едно място – от душата. Идеята е на Хари и на неговия син, който много харесва Криско. Въпросът е децата да разберат, че музиката е важна като цяло. Криско ще е само на концерта в София, на турнето ще е Печенката", обясни големият диригент Максим Ешкенази в "Здравей, България" по Нова ТВ.

Оказа се, че Криско от малък слушал класическа музика, защото и родителите му са музиканти. Всъщност баща му се занимава с класическа китара. Така и той имал шанса да се докосне до класиката.

"Истината е, че ако на 15 смесваш бира с водка, на 25 ще смесваш цимент с бетон. Трябва да се образоваме. Симбиозата от класическа музика и хип-хоп със сигурност ще бъде много интересна", добави Криско.

Водещи

Най-четени