Кристина Патрашкова: VIP Brother e микромодел на обществото 24.10 | 17:00

Устатата журналистка гостува при Гала след изгонването си и разкри впечатленията си от реалити формата

От Мартина Панайотова

Кристина Патрашкова бе едно от хитовите лица в родното шоу "VIP Brother”, което стартира тази есен в ефира на Нова телевизия. Уви, журналистката бе изгонена. Дали откровеността или непрестанните спорове бяха причина за тази нейна загуба?

След едно денонощие "на свобода”, Криси се появи в предаването "На Кафе”, за да сподели с Гала и зрителите за вълненията си в къщата на Големия брат. Ето какво каза тя:

"Изненадващо, общо взето добре се адаптирам, защото някои неща вече много ми липсваха навън, най-вече липсата на информация. Установих, че съм вече доста деформирана от професията. Не знаех какво се случва. Това ме измъчваше дори повече от затвореното пространство”, споделя поредната изгонена от шоуто.

Патрашкова обяснява изгонването си по следния начин: "Аз винаги казвам, че това предаване е забавно, интересно, разкриващо много истински страни на хората вътре. Но то е и микромодел на обществото. Каквото става в къщата, твърде често се случва и навън. И тези, които гласуват за своите любимци в Къщата, гласуват и на изборите. Общо взето, няма голяма разлика в избора, който се прави, но хайде това да бъде в кръга на шегата. Няма да обиждам предаването, но то общо взето се гледа от по-млади хора, а не от... да кажем, не от по-сериозни личности.”

Кристина разкрива, че една от идеите за книгата й е била именно да стане част от предаването, за да има гледна точка и отвътре и отвън  като зрител. Но тази книга в никакъв случай няма да бъде някакво елементарно описание или преповтаряне на това, което се е случвало вътре в Къщата, а по-скоро анализ на конфликти и ситуации, които са възникнали вътре.

"Целта е да преценим и по-скоро да се замислим защо дадено поведение се харесва и защо голяма част от българите действат по съответния начин, който се харесва."

Относно мисията на Люси и приятелката й Камелия, журналистката споделя: "Малко съжалявам, че не изразих съвсем точно отношението си към Люси и Камелия. Направих го поради няколко причини.

Първо, от самото начало имах мисия да помогна на Камелия да влезе в къщата и никой да не разбере коя е тя. Изключително много уважавам и Люси заради кариерата, която е имала досега - тя е много музикален и много талантлив човек.

Възхитих се на куража им да влязат в Къщата и открито да демонстрират своята различна сексуалност. В това предаване е добре да се пораждат дебати и всеки да каже, например, дали можем да приемем подобен тип общуване, какво е нашето отношение към различието изобщо и т.н.

Стигнах до извода, че различните хора имат известни притеснения от околния свят и леко се затварят в своето микро общество - като секта. И на мен ми е странно те от какво се притесняваха? Какво можех повече да разкрия за тях?”

Патрашкова не пропусна да сподели впечатленията си и от доскорошния си враг Златка Димитрова.

"Много е сложно при Златка. Тя казва на човека директно какво мисли, макар и по нейния елементарен начин и с диалекта, който употребява. Тази откровеност трябва много да се цени. Тя сама си признава, че е смешна с незнанията си и с огромните пропуски в общата си култура и се радвам, че осъзнава, че силиконът и ефектната визия й помагат да се снима в разни списания, във филми, да участва в предавания, но това ще бъде до време.”, откровено споделя мнението си Патрашкова.    

Водещи

Най-четени