Куентин Тарантино има проблеми с папагалите на съседа си 05.06 | 15:00

Режисьорът имал проблем с папагалите на колегата му - сценариста Алън Бол

От Неда Ковачева

Двама души, носители на "Оскар" за сценарий, са се скарали заради шума, който издават домашните птици на единия, пише businessinsurance.com.

Филмовият сценарист и режисьор Куентин Тарантино е подал жалба срещу съседа си - сценариста Алън Бол. Причината била неприятните звуци, издавани от домашните му папагали.

Според Тарантино птиците издавали звуци, които "смразявали кръвта" и наподобявали "неприятни птеродактилски крясъци". Те "ограбвали способността на Тарантино да се чувства спокоен у дома си."

Сценаристът на "Американски прелести" и HBO сериала "Six Feet Under" и Куентин Тарантино опитали да решат спора по по-лесния начин. Бол се съгласил да построи специална конструкция, която да заглушава шума от домашните му любимци.

Въпреки че Алън Бол изпълнил обещанието си, какофонията от от птичите звуци продължавала "сериозно да притеснява възможността на г-н Тарантино да пише у дома." И все пак, след дълго колебание, Тарантино решил да оттегли официално жалбата си.

Режисьорът и сценарист на "Глутница кучета" наскоро е завършил нов сценарий, но не се знае дали случките със съседа му са помогнали или са попречили на качествата на текста.

Водещи

Най-четени