Къванч Татлъту е най-популярният актьор в Турция 27.12 | 15:54

През 2011 г. за него са написани над 3 хиляди материала в медиите

От Олга Андреева

Къванч Татлъту е най-популярният актьор в Турция. Това сочат данните на Центъра за проследяване на медиите в Турция, който публикува резултатите за най-популярните сериали и най-популярните актьори през 2011 година според отразяването им в медиите.

За чаровния Къванч, който омая и българската аудитория като Мехмед в "Перла" и Бехлюл в "Забраненият плод”, са написани над 3 хиляди материала в медиите, съобщи БТА. През този сезон той играе в сериала "Кузей Гюней".

През 2011 г. Берен Саат, която миналата година беше на първо място с ролята на Бихтер в "Забраненият плод", сега остана на второ място по популярност в медиите с около 2 хиляди материала за нея.

На трето място е актрисата Нургюл Йешилчай, известна у нас с главната роля в сериала "Любов и наказание". През 2011 г. тя игра в сериала "Без теб не може", но заради нисък рейтинг сериалът беше свален от екран.

Сред сериалите на първо място с публикувани 8 хиляди материала в медиите е "Великолепният век", който разказва за управлението на султан Сюлейман Великолепни и украинката Роксолана, която отначало е наложница на султана, а впоследствие става единствената законна съпруга на султан в османската история.

На второ място е сериалът "Така минава времето” с 5 хиляди материала, а не трето - "Каква и вината на Фатмагюл" с 4 хиляди материала в медиите.

Междувременно стана ясно, че Къванч Татлъту ще играе ролята на известен турски поет в нов игрален филм. Досега той се е снимал само в един игрален филм - "Американците в Черно море", през 2007 г.

Очаква се снимките на новия филм да започнат през февруари в Истанбул и в град Зонгулдак. В лентата, която ще пресъздава събития от 40-те години на миналия век, Къванч ще си партнира с Белчим Билгин.

Водещи

Най-четени