Къванч Татлъту помирява Израел и Турция 15.09 | 13:34

Турски сериал с известния и у нас актьор се излъчва за първи път в Израел

От Олга Андреева

Политическо напрежение между Турция и Израел в последно време не попречи на решението за пръв път турски сериал да започне да се излъчва по един от най-популярните телевизионни канали в еврейската държава.

Главно действащо лице в сериала "Двама завинаги" е Къванч Татлъту, който може да се похвали с доста почитателки и у нас, след като изигра Мехмед в "Перла" и изкусителния недостижим племенник в "Забраненият плод".

Първият епизод на популярната телевизионна сага "Двама завинаги" предизвика огромен зрителски интерес в Израел, след като бе излъчен по телевизия Viva 2, съобщи турската частна телевизия CNNTurk, цитирана от БТА.

Сериалът с участието на Къванч Татлъту и Седеф Авджъ се излъчва на турски език със субтитри на иврит пет пъти седмично в праймтайма.

"Това е изкуство и в никакъв случай не трябва да се бърка с политиката", заявиха по повод турския сериал ръководни служители на телевизията.

В същото време в Иран вече е невъзможно да бъде излъчен сериал като "Забраненият плод", тъй като Техеран забрани по телевизията да бъдат показвани любовни триъгълници, освен ако не бъдат представени по осъдителен начин.

Същото важи и за разголените от кръста нагоре мъже, които повече няма да намерят място на екраните на иранските жители.

Водещи

Най-четени