Лара Крофт се завръща на големия екран 09.03 | 07:12

Най-вероятно Анджелина Джоли няма да участва в новите филми

От Олга Андреева

"Томб Райдър" се завръща на големия екран, след като GK Films получиха правата над видео играта с Лара Крофт, съобщава сайтът Contactmusic.

Square Enix са предоставили правата и по този начин са дали "зелена светлина" на продуцентската компания GK Films да възроди историята на екшън героинята в няколко филма.

Греъм Кинг, който заедно с Тим Хедингтън ще продуцира заглавията, заяви: "Много сме развълнувани, че ще възобновим една изключително популярна и успешна кампания. Лара Крофт се превърна във феномен преди години."

Предишните два филма общо събраха 432 милиона щатски долара в световния бокс офис. Изпълнителка на главната роля бе Анджелина Джоли, която се превъплъти в смелата археоложка. Говори се, че тя няма да изиграе Крофт в предстоящия филм, чиято премиера е планирана за 2013 г.

И все пак са ясни някои подробности около сюжета на бъдещите заглавия. В тях героинята ще се изправи пред нови приключения, за написването на които все още се търси сценарист. Продуцентите предпочитат да създадат оригинална история, а не да правят продължения на предишните филми.

Водещи

Най-четени