Латино танци на "Mundo Latino" 30.11 | 07:43

Фестивалът включва кубинска музика, подбрана от най-добрите диджеи,както и много уроци и партита

От Кремена Бедерева

Над 50 български и международни професионалисти по латино танци ще покажат новите си хореографии в рамките на фестивала "Mundo Latino".

Той ще се състои на 30 ноември, 1 и 2 декември в зала 9 на НДК в София, съобщиха организаторите. Фестивалът включва кубинска музика, подбрана от най-добрите диджеи, концерт на живо, много уроци и партита. Началото ще бъде поставено на 30 ноември с шоу вечер, а на 1 декември е кулминацията в програмата.

Тогава Фернандо Соса и Чикито с групите си "Tropical Gem" и "Dominican Power" ще представят най-новото си шоу "Twilight", базиращо се на историята от "Twilight Saga". Фернандо Соса освен танцьор и хореограф, е и певец. Зад гърба си има издаден самостоятелен албум.

Създател е и на свой собствен стил "Sosa Style" в салсата. Участвал е в редица международни фестивали, поставял е множество спектакли из Италия и Европа. Чикито е познат на аудиторията от касовия филм "Street Dance 2". Там той освен с роля, участва и с хореографията на повечето от сцените. Негов учител е кралят на мамбото и основноположник на модерната салса Еди Торес.

Уникалното за него е, че смесва хип-хоп стилове и прави свои собствен и уникален стил. Паралелно с това на 1 декември ще се състои специален концерт в клуб "Studio 5" с една от най-модерните латино групи "Clave Cubana". Групата е нашумяла със своите парчета в стил "reggaeton" и "salsaton", като наскоро, след успешния им албум "Bandolera", излезе и вторият "Fiesta".

Смесвайки по невероятен начин звученето на "reggaeton" с различни стилове като салса, бачата и меренге, албумът представя един нов стил. Всички хореографии в програмата ще бъдат представени за първи път на нашата сцена. Сред гостуващите професионалисти има от Италия, Куба, Мексико.

Най-четени