Легендата в американската поп музика Анди Уилямс ни напусна 26.09 | 17:58

Той ще бъде запомнен с парчето “Moon River”

От Владислав Рашков

Легендарният поп изпълнител Анди Уилямс е починал на 84-годишна възраст, съобщиха от екипа му, цитирани от Fox News.

Великият текстописец и певец, който стои редом до певци като Франк Синатра и Пери Комо, е издъхнал вчера (25 септември) след дълго боледуване от рак на пикочния мехур.

С определения като "национално богатство" от президента Роналд Рейгън (1981-1989 г. ), Анди Уилямс ще остане в американската и световната история с хитове като "Moon River”,”Butterfly” и "Can't Get Used to Losing You."

Уилямс ще бъде запомнен също и с предаването си "Шоуто на Анду Уилямс", което беше в ефир от 1957 г. до 1971 г. В него той изпълняваше баладите си, а заедно с това водеше забавни беседи с всякакви звезди.

В дългата си кариера Уилямс продаде 18 златни и 3 платинени албума, като получи и 5 номинации за "Грами". Години преди да се раздели със света той издаде мемоарите си "Лунната река и аз: мемоари"(Мoon river & me: memoires"), кръстени по едноименния легендарен хит.

През 2001 г. Уилямс сподели пред медиите, че "ще продължа да пея до момента, в който не мога да се кача на сцената." Той спази обещанието си, като въпреки диагнозата си от 2011г., продължи своята лунна разходка.

Водещи

Най-четени