Лекарят на Майкъл Джексън ще бъде съден за непредумишлено убийство 26.01 | 09:22

Грозят го до четири години затвор

От Олга Андреева

Личният лекар на Майкъл Джексън, Конрад Мъри, пледира невинен пред съда в Лос Анджелис, съобщи BBC. Върховният съд на Лос Анджелис вчера формално уведоми Мъри за повдигнатите срещу него обвинения в непредумишленото убийство на Майкъл Джексън.

Лекарят, който е станал свидетел на смъртта на певеца на 25 юни 2009 г., не се призна за виновен по обвинението.

Обвинението твърди, че д-р Мъри, който твърди, че е лекувал Джексън от безсъние, му е дал летална доза мощна упойващо вещество, а след това не е успял да му осигури необходимите медицински грижи.

При предварителните изслушвания този месец свидетели посочиха, че Конрад Мъри се е опитал да скрие факта, че е дал на Джексън пропофол, мощно упойващо вещество, което обикновено се прилага в клинични условия.

Защитата на лекаря твърди, че обвинението не е доказало в достатъчна степен как точно д-р Мъри е причинил смъртта на Джексън и твърди, че лошото здравословно състояние на певеца е допринесло за смъртта му.

Делото срещу Конрад Мъри се очаква да започне на 28 март и да продължи шест седмици. Съдията заяви, че дотогава ще реши дали да позволи телевизионното отразяване на съдебното производство.

Ако бъде осъден, Мъри може да получи до четири години затвор.

Водещи

Най-четени