Лили Иванова готви голям концерт наесен 03.04 | 10:42

Изцяло нов репертоар ще предложи на почитателите си на 22 ноември

От Олга Андреева

Над 10 000 души ще могат да присъстват на грандиозния концерт, който примата на българската естрада Лили Иванова готви да поднесе на своята публика тази есен.

На 22 ноември в столичната зала "Армеец” тя ще излезе на сцена с вокална група и 31 музиканти, за които казва, че са най-добрите в България – сред тях са Живко Петров, Еко, Стунджи, Калин Вельов, триото на Лили и много други.

Певицата обещава да представи пред почитателите си изцяло обновен репертоар, като няма да пропусне да изпее и някои от незабравимите си хитове.

Тепърва ѝ предстоят записи на новите песни, а снощи представи пред отбрана публика част от най-новите си парчета и клип. Те ще бъдат промотирани и на лятно турне, което ще обхване няколко български града.

Кулминацията ще бъде грандиозният концерт на 22 ноември, който ще бъде първият на български изпълнител в новата зала и ще последва две години, в които неуморимата певица не изнесе традиционните си големи концерти в НДК. Билетите за ноемврийския концерт вече са пуснати в продажба.

Певицата споделя в интервю за bTV, че макар да е доста притеснена за предстоящия мащабен проект, е пълна с енергия и хъс за работа. Категорична е, че не е от хората, които биха се поддали на славата: "Няма нито да се пропия, нито да пропуша, да се вайкам, да се отчая от нещо... Или пък някой ме засегнал, казал нещо, или ме снимал. Нека да бъдат спокойни, че с това не могат да ми разклатят духа. Това е моята сила – моят дух ги смазва. Така че напразно си хабят патроните. Аз съм непоклатима", казва с усмивка, но категорично Лили Иванова.

И все пак признава, че е получавала много удари под кръста, което я прави по-предпазлива и дистанцирана в контактите си, заради което погрешно оставя впечатлението у околните, че е високомерна. "Не забравям, но не отмъщавам", казва спокойно тя.

Относно споровете с български композитори за някои от най-известните си песни, Лили Иванова заяви, че не ги пее и сигурно никога вече няма да го направи и многозначително пожела на въпросните композитори сами да си запеят песните. "Любимата ми песен е винаги най-новата", казва певицата.

Лили Иванова, която предизвиква възхищение с фината си фигура, разкрива, че винаги спазва хранителен режим, за да не надебелее. Спазвала е пости цял живот, а е имала и периоди, в които въобще не е хапвала месо. От две-три години вече си позволява, но само телешко и само от време на време. Днес си похапва и солени храни, но казва, че цели 15 години не е близвала сол.

За самотата в живота си казва, че не я плаши, а я зарежда. "Колкото повече съм сама, толкова повече съм добре. Човек отива в шумната тълпа, за да заглуши собственото си мълчание." И споделя философията си никога да не се връща назад: "Назад, когато погледнеш, няма нищо. Всичко е напред. Аз гледам само напред – там винаги ще има нещо красиво, нещо по-хубаво!".

Най-четени