Литературни киноадаптации през 2012 г. 03.01 | 09:52

Хензел и Гретел отново оживяват на големия екран

От Елена Кирилова

Холивуд е запланувал редица екранизации на литературни произведения през 2012 г. И макар някои от историите да са ни до болка познати, с нетърпение ще чакаме да видим как героите от книгите оживяват на големия екран.

Поднасяме ви пет предложения на Mediabistro за какво да се оглеждате и ослушвате през следващите 365 дни.

На първо място Walt Disney Animation Studios ще пуснат 3D версия на "Красавицата и звяра", която ще покори киносалоните съвсем скоро. Световната премиера на филма е на 13 януари.

Под заглавието "Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението” ще видим продължението на "Призрачен ездач" от 2007 година. Никълъс Кейдж отново ще влезе в ролята на героя от Marvel Comics, като ще се появи по кината на 17 февруари.

"Хензел и Гретел: Ловци на вещици" отново ще ни върне в света на приказките на Братя Грим, но този път освен с добре познатата ни вещица, лентата ще ни срещне и с редица същества от германската митология. Според плана проектът трябва да бъде представен пред голямата публика на 2 март.

От 9 март на големия екран ще можем да видим и Джон Кюсак, който ще влезе в ролята на легендарния мистериозен писател и поет Едгар Алан По. Лентата носи името "Гарванът" и представлява екшън-приключение, разказващо за вманиачен убиец, който имитира историите на автора.

"Игрите на глада" е петото предложение, което ще се окаже и може би най-очакваната адаптация през 2012 г. Тя също ще може да бъде видяна през март. Филмът е по първата книга от популярната трилогия за възрастни на Сюзан Колинс.

Най-четени