Лиъм Галахър иска Джони Деп за новия си филм 26.05 | 11:30

Лентата ще бъде посветена на Бийтълс.

От Елена Кирилова

Бившият фронтмен на английската банда Oasis, Лиъм Галахър, иска Джони Деп да участва в новия му филм за Бийтълс, съобщава вестник Telegraph.

В момента Галахър работи по изготвянето на адаптацията на книгата "The Longest Cocktail Party: An Insider’s Diary of the Beatles, Their Million Dollar Apple Empire and its Wild Rise and Fall”.

Според Лиъм Деп би паснал добре на ролята на Дерек Тейлър, който е бил публицист на Бийтълс от 1964 г. до създаването на компанията на групата Apple Corps. Работата на Тейлър с бандата и с Apple Corps е документирана от Ричард ДиЛело, който по това време е бил асистент на Тейлър.

"Дерек Тейлър... Той е там с Ленън. Сценарият е готов. Ще разбие всички. Аз просто чакам да изберем актьорите. Искам Джони Деп да играе Дерек Тейлър. Всичко е написано като за Джони Деп", заяви Галахър в интервю за "Q Magazine”.

За създаването на филма Лиъм си партнира с режисьора Андрю Итън, който стои зад филми като "24 Hour Party People" и "Factory Records”.

Познанстовото на Деп и Галахър датира отдавна. Актьорът дори участва като китарист в песента на Oasis "Fade In-Out” от албума "Be Here Now”, пуснат през 1997 г.

Водещи

Най-четени