Лиъм Нийсън разкри защо е отказал ролята на Джеймс Бонд 05.01 | 19:52

Любовта на живота му го е заплашила, че няма да се омъжи за него

От iNews.bg

Преди повече от 20 години талантливият британски акктьор от ирландски произход Лиъм Нийсън отказал възможността да се превъплъти в образа на легендарния разузнавач Джеймс Бонд. Причината е, че идеята не допаднала на тогавашната му приятелка и бъдеща съпруга Наташа Ричардсън, която вече не е между живите, съобщи Контактмюзик.

Лиъм Нийсън имал шансове да получи ролята, която в края на краищата била поверена на Пиърс Броснан. Сега Нийсън довери, че дъщерята на Венесае Редгрейв - Наташа Ричардсън, имала голям принос за решението му да отхвърли предложението на продуцентите на филма.

"Бях кандидат за ролята", каза той пред "Менс джърнъл". "Сигурен съм, че имаше и други кандидати". Наташа обаче го заплашила, че няма да се омъжи за него, ако приеме ролята на Бонд.

"Жени, снимки в чужбина, Хали Бери. . .разбираемо е", поясни Лийм. И допълва: "Тя искаше да ми каже, че по този начин ще проваля кариерата си".

Лиъм Нийсън и Наташа Ричардсън се ожениха през 1994 г. Той обаче е категоричен, че никога не е съжалявал, че е отклонил предложението да изпълни ролята на Бонд.

"Това не бе голяма сделка", отбеляза Нийсън. "Приятно е след това да чувстваш, че си търсен като актьор".

Броснан изпълни ролята на Бонд в четири филма между 1995 г. и 2002 г., преди да се откаже и в новите превърлъщения на британския супершпионин да влезе Даниъл Крейг, припомня БТА.

Най-четени