Любовните срещи в Иран са извън закона, в Холандия се раздават целувки 14.10 | 09:15

Ако решите да ходите на интимни срещи в чужди и немного познати ви страни, добре е да проучите „правилата“

От Деница Андреева

Трепетно вълнение, изненади и неудобни моменти - това са обичайните заподозрени, когато стане дума за любовните срещи. Но замисляли ли сте какъв е етикетът в Корея, например? Решихме да видим как стоят нещата в това отношение в пет коренно различни страни. Ето какво открихме:

Япония

Обикновено японците започват да излизат с противоположния пол, когато отидат да учат. Те не се впускат в поредица безсмислени и мимолетни флиртове, а се отнасят много сериозно към нещата. Бракът е крайната им цел и затова, когато почнат да се виждат с някого, това обикновено е бъдещият им съпруг или съпруга. Все още съществува традиционният обичай omiai, където родителите наемат сватовница, която показва снимката и биографията на потенциални кандидати, преди да се получи сполучлива двойка.

Иран

В Иран ходенето по срещи е противозаконно. Родителите правят всичко възможно да държат младите на разстояние, докато не достигнат възрастта за женене, след което уреждат бракове им. Все пак съществува начин за заобикаляне на системата. Някои двойки „взимат назаем“ децата на роднини и се преструват, че са женени. Друг път ги придружава приятел, който действа като „щит“ за полицията докато влюбените разменят ласки.

Италия

Италианците предпочитат да излизат на групи отколкото на строга индивидуална среща. Много момчета се притесняват да поканят някое момиче на среща. Първо момичето трябва да покаже, че проявява интерес и след това се разбират да се видят само двамата на кино или сладолед. Италианците може да са най-добрите любовници на света, но определено имат нужда от подгрявка.

Aвстралия

Австралийците обикновено започват сериозна връзка като станат на 18-19 години и също като италианците обичат да излизат на групи. Интересното при тях е, че момичетата предприемат първата крачка. Момчетата се страхуват да заговорят дадено момиче, когато е с приятелките си, защото има голяма вероятност да бъдат отхвърлени. Когато все пак първата среща се осъществи, тя завършва най-много с целувка. Никога полов акт! Австралийките знаят цената си.

Холандия

Като стане дума за любовни срещи холандците не спазват строго определени правила. Първата среща може да завърши с целувка или още нещо. Зависи от ситуацията. Едно нещо е сигурно обаче, жената трябва да се чувства като истинска дама. Холандците са джентълмени и винаги правят път и изчакват жената първа да заеме мястото си, в ресторант например.

Водещи

Най-четени