Лютата чалга в големите летни световни хитове (ВИДЕО) 07.09 | 15:01

Разклати ги добре по американски

От Ивайло Коралски

Чалга има и в комерсиалните щатски парчета, а доказателство за това е подготвеният от Jenite.bg материал по темата.

Любовта към ориенталските ритми често бива приемана като еквивалент на не дотам висока култура, което, разбира се, в много от случаите е прибързан и грешен извод. 

Не един или два фактора обаче са изпратили най-масовия жанр в подобна графа. Визията на изпълнителките, провокативната им голота и не на последно място - вулгарните текстове са само част от негативите, за които обаче няма да си говорим днес.

И така стигаме до хитовете на лято 2013. Танцувални и свежи парчета, звучащи от радиа, телевизии, заведения, автомобили. 

Ще обърнем внимание три от тях - парчета, които спокойно бихме взели за част от поп-фолка, ако не бяхме видели клиповете и чули чуждата реч.

Jason Derulo ft. 2 Chainz

И двамата изпълнители принадлежат към хип-хоп стила. Последният им трак обаче спокойно би могъл да бъде съвместен проект с Емануела или Преслава, например. Музика на американо-израелската група Balkan Beat Box, която представлява интересна смесица между балкански ритми, ромски пънк, електро и творчество от Близкия изток е включена в Talking Dirty на рапърите. 

Чуйте как звучи поп-фолкът "по американски", сега:

Останалите парчета, в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени