ММ онлайн направи революция с "Евровизия" 12.05 | 15:47

 Култовата телевизия се завръща в интернет

От iNews.bg

Възстановената преди дни музикална телевизия ММ направи революция в българското медийно пространство. Екипът на ММ онлайн предава на живо по Фейсбук  преминаващите по червения килим участници и звезди  по време на церемонията по откриването на Евровизия 2016. Тази съвсем нова възможност на социалната мрежа до момента не е използвана от българска медия за такова голямо музикално събитие в чужбина. Началото бе дадено на 8 май, в 20 часа българско време с подробен  начален репортаж  пред Кралския дворец в Стокхолм. Почти два часа репортерката на ММ онлайн Руми, позната от златните години на медията, информираше за случващото се и за историята на конкурса феновете на ММ през фейсбук.. Постижение е и фактът, че нямаше технически проблеми с картина или звук.

Едни от най-горещите звезди на Евровизия дадоха ексклузивни за конкретното събитие интервюта за българска медия,  На въпросите на новата интернет медия отговориха някой от фаворитите на конкурса като 17 годишният представител на домакините Франс. Французинът Амир попита дори какви забележки има към изпълнението му на репетицията и получи честен отговор от Руми. Соченият от букмейкърите за победител Сергей Лазарев  от Русия бе в компанията на нашия Филип Киркоров, който отправи поздрави към дует ''Ритон'', роднините си в България и Георги Христов. Следваха забавни интервюта с водещите на Евровизия Петра Меде и Монс Зелмерлев, победител в конкурса миналата година с песента ''Heroes'',групата ''Minus One'' от Кипър и младежите от Великобритания. Джо и Джейк. Разбира се  най-емоционален бе разговорът с Поли Генова, която търпеливо изчакваше Руми да приключи поредното интервю. Почти седмица неуморният екип на ММ онлайн следеше репетициите и пресконференциите в официалния прес център в знаменитата зала Ериксон Глоуб в Стокхолм, така както се прави по света.  Те заснеха и специално интервю с Поли Генова, което може да видите днес преди нейното участие във втория полуфинал. Материалите на ММ онлайн са важни и с факта, че  част от екипа е базиран в чужбина и ще разпространи информацията как може да подкрепят  Поли сред сънародниците ни зад граница. Напомняме, че от България няма да може да се гласува за нашата песен. 

Телевизия ММ е създадена през 1996 г. от Тони Танов и Вихрен Карайчев, По-късно към медията се присъединява шоуменът Камен Воденичаров. За кратко време тя се превръща в музикална медия номер 1 на България, а  Наградите на  ММ в най-важното събитие на годината за съвременните  български изпълнители. Продадена е на британската компания Апейс медия през 2005г. и закрита официално през април 2010,  като на нейно място се излъчва  Нова Спорт.        

Водещи

Най-четени