Мадона защитава хомосексуалните в Русия 24.03 | 11:57

Звездата се изправи срещу закон, забраняващ пропагандата на хомосексуалността сред непълнолетните

От Елена Кирилова

Мадона се впусна в сериозен спор за правата на хомосексуалните в Русия, съобщава в. Telegraph.

Певицата, която се провъзгласява за "борец за свобода" обеща да оспори новия закон в Санкт Петербург, който забранява "пропагандата на хомосексуалността и педофилията сред непълнолетни".

Според законопроекта въпросната "пропаганда" заплашва "да увреди здравето, моралното и духовното развитие на непълнолетните".

Мадона, която планира турне в Русия това лято, категоризира това като "нелепо зверство" и сподели мнението си на официалната си страница във Facebook.

"Ще отида в Санкт Петербург, за да говоря с гей общността и да дам сила и вдъхновение на всеки, който е или се чувства подтиснат", заяви певицата.

Спорният закон бе подписан през март от губернатора на града Георги Полтавченко, който е сред приближените на новоизбрания президент Владимир Путин.

Полтавченко, който е бивш офицер от КГБ, забрани официално четенето, писането и говоренето на неща, свързани с хомосексуалните. Причината за това е, че подобни сведения можело да повлияят на непълнолетните, като им създадат погрешна представа, че "традиционните и нетрадиционните връзки са социално равнопоставени".

За нарушителите са предвидени сериозни глоби в размер от 5000 до 50 000 рубли.

Водещи

Най-четени