Майката на Джако си върна попечителството над внуците 03.08 | 17:16

Катрин Джексън трябваше да убеждава съда, след като ги остави на свой внук, за да иде на почивка

От Диана Цветкова

Майката на Майкъл Джексън Катрин отново пое попечителството над трите му деца – 15-годишния Принс Майкъл, 14-годишната Парис и 10-годишния Бланкет.

Съдът в Лос Анджелис реши, че Катрин Джаксън ще се грижи за децата заедно с племенника на покойния Крал на попа – Ти Джей, съобщава BBC.

Миналата седмица Ти Джей временно пое грижите за малчуганите, след като стана ясно, че 82-годишната Катрин Джексън е изчезнала. Скоро след това се оказа, че тя е била на почивка в SPA курорт в Аризона.

Впоследствие тя обясни, че винаги е била много близка с Ти Джей, който ѝ помага в отглеждането на Принс, Парис и Бланкет след смъртта на баща им.

"Докато отсъствах, знаех, че децата са в сигурни ръце", заяви Катрин Джексън в специално изявление, представено пред съда по време на делото.

Адвокатът на Ти Джей пък изтъкна, че клиентът му уважава много Катрин и никога не се е опитвал да ѝ отнеме попечителството над децата, а иска само те да са добре.

Очаква се на заседание на 22 август съдът да прецени, дали решението за съвместното попечителство е окончателно.

Желание да се грижи за децата на Джако, ако баба им не може да се справи с това, бе изявила и певицата Даяна Рос. Това бе желание и на Краля на попа, което е записано в завещанието му.

Водещи

Най-четени