Майкъл Джексън влиза в Гинес с плакат 11.12 | 15:35

Близо 2 700 кв. м е площта на огромния постер, разпънат до летище „Хийтроу“

От Олга Андреева

Майкъл Джексън успя да постави нов световен рекорд, макар и посмъртно – плакат с неговия лик е най-големият изработван досега, съобщи legendarymichaeljackson.nl.

От "Световните рекорди на Гинес" също потвърдиха официално, че плакатът на певеца действително е най-големият в света със своите 2 700 кв. м площ. Това се равнява на около три четвърти от стадион "Уембли" или на дължина от шест наредени един до друг автобуса и височина колкото Колоната на Нелсън.

Три часа е отнело инсталирането на тежащия един тон плакат до летище "Хийтроу" в Лондон. Постерът, изработен от PVC материал, може да бъде видян от всички пристигащи и заминаващи самолети от летището.

"Michael’s Field", както е кръстен рекордният плакат, ще остане до "Хийтроу" до 23 декември, след което ще бъде транспортиран и показан в други европейски страни.

Майкъл Джексън може да се похвали и с други световни рекорди. 21 години вече албумът му "Thriller" остава най-продаваният албум в света. Кралят на попа държи и рекорда за най-много песни в UK Top 40 за една година – 19 сингъла през 2006 г.

Водещи