Марая Кери се разплака заради Уитни Хюстън 02.07 | 12:03

Певицата отдаде почит на покойната си колежка на наградите BET

От Олга Андреева

Марая Кери изнесе прочувствена реч, завършила със сълзи, посветена на колежката ѝ Уитни Хюстън, починала внезапно през февруари, с която медиите ѝ приписваха от години враждебно съперничество.

Майката на близнаци разчуства публиката, събрала се в неделя в Лос Андежлис на церемонията по връчване на музикалните награди BET, като отдаде почит на покойната певица.

Кери заяви, че двете са имали много приятни моменти заедно и, че винаги са имали повод да се посмеят при срещите си. Певицата разкри, че още първия път, когато е чула гласа на Уитни, е останала омагьосана от него – заради силата, богатия му тембър и емоционалния заряд.

Марая се просълзи на финала на речта си, завършвайки с думите: "Моята приятелка ми липсва. Липсва ми да чувам как се смее. Но винаги ще имаме музиката и този глас, в който се влюбихме."

Почит на покойната изпълнителка отдадоха още Бионсе, Chaka Khan с "I'm Every Woman” и майката на Уитни, Сиси Хюстън, която изпълни прочувствена версия на "Bridge Over Troubled Water” на Саймън и Гарфънкъл.

Големите победители на наградите BET, които се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, музиканти и спортисти, се оказаха семейството Бионсе и Джей-Зи, както и Кание Уест, съобщи DigitalSpy.co.uk.

Бионсе получи наградите за най-добра изпълнителка на ритъм енд блус и за най-добър режисьор на видео клип, но съпругът й я победи в категорията за най-добър видеоклип за "Otis".

Заедно с Кание Уест той грабна и отличието за най-добра група заради съвместния им албум "The Trone".

Сред останалите победители бяха Крис Браун, Мигел и Уейл, Биг Шон, Йоланда Адамс и Ники Минаж.

Водещи