Мария Илиева и Криско написаха гневно писмо до СЕМ 21.10 | 12:30

Повод стана песента им „Видимо доволни“

От iNews.bg

Мария Илиева и Криско написаха гневно писмо до Съвета за електрони медии (СЕМ). Чрез написаното двамата изпълнители протестират срещу наложените глоби на електронните медии, излъчвали песента им ”Видимо доволни”. Двамата смятат, че това е вид дискриминация и налагане на цензура.

Считаме, че СЕМ демонстрира грубо и с неясни субективни критерии дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание. Порочната практика на двойни стандарти на СЕМ, на която неведнъж сме ставали свидетели, ни кара риторично да си зададем въпроса какъв е смисълът от регулаторен орган, който не работи по ясни правила.

Санкцията ви е безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в правото на избор на потребителите. Песента ”Видимо доволни” категорично не съдържа нецензурни думи и неспецифични за хип-хоп и поп културата жаргонни изразни средства, които очевидно сте пропуснали да откриете в стотици други произведения.

В българския ефир и интернет платформите за видеосподеляне масово съществуват драстични примери за вербални и визуални послания на художествени и документални произведения, чийто буквализъм и внушения са безспорни и далеч извън както вашите, така и общоприетите граници", пише Мария Илиева до СЕМ, като писмото е подписано и от колегата й Криско.

 

Водещи

Най-четени