Мат Деймън: Късметът е в основата на успехите ми 01.02 | 07:47

Актьорът се радва, че съдбата не му е позволявала да прави много грешки

От Олга Андреева

Мат Деймън е благодарен за възможностите, които е имал в кариерата си, но смята, че голяма част от успехите му се дължат на доза късмет, съобщи сайтът Contactmusic.

40-годишният актьор, който спечели "Оскар" за сценария на "Добрият Уил Хънтинг" през 1998 г., се радва, че е имал своите шансове през годините, в които е работил. Деймън обаче е благодарен и за нещата, с които не се е заемал.

"Иска ми се да вярвам, че личният ми избор има значение, но съм имал толкова много късмет в живота си, че все повече се колебая. Има толкова много неща, които силно желаеш, а след време си казваш "Благодаря ти, Господи, че не направих това и това".

Като погледна назад, когато бях 20-годишен и ходех на кастинги, разбирам, че съм извадил късмет, че не са ме избрали тогава."

Наскоро Деймън разкри, че не знае почти нищо за четвъртия филм за Борн, а само е чел за него в интернет.

"Четох, че ще правят нов филм за Джейсън Борн, режисиран от Тони Гилрой. Четох, че аз няма да участвам в него. Никой нищо не ми е казал, никой не ми е звънял. Хората си мислят, че имам вътрешна информация, но не е така", коментира Деймън.

Водещи