Медни оттенъци и оранж ще блестят в косите тази есен 13.09 | 18:16

Специалистите съветват цвета на косата да се съобразява гардероба

От Олга Андреева

Оранж, медните нюанси със златисти оттенъци и нюансите на дърво и шоколад – всички тези апетитно звучащи цветове са модерни, когато става дума за коси и прически за сезона есен - зима 2011.

При късата коса цветът трябва да е наситен и интензивен – каквито са червеното, черното и дори бялото. Този принцип за силата на цвета важи и за кичурите в късите коси.

За средната дължина акцентът трябва да се постави върху медните нюанси и движението, което може да придаде на косата с различни кичури.

При дългата коса най-добре стои естественият цвят – шоколадово или дървесни цветове отново с кичури, но съвсем леко различаващи се от основния цвят.

Русите коси през предстоящия сезон си остават руси, но акцентът при тях са по-тъмните кичури.

Тези тенденции разкри белгийският коафьор Енцо Риджио от тандема Code Zero, който проведе у нас професионален семинар по Колористика на 11 и 12 септември, съобщиха организаторите от "Магама". Риджио представи и актуалните тенденции в подстригването за трите варианта за дължина на косата – къса, средна и дълга.

Основният съвет, който Риджио отправя към жените, които искат да променят цвета на косата си, е да се съобразят с гардероба си и с цветовете, които преобладават в него. Съветът му към мъжете е да използват само естествени цветове.

Най-четени