Мел Гибсън получи призовка за съдебен заседател 24.01 | 15:05

Самият той е бил изправян пред съда за шофиране в нетрезво състояние

От Олга Андреева

Актьорът Мел Гибсън е бил видян да изпълнява задълженията си като съдебен заседател по дело, което се води в съда в Лос Анджелис, съобщи Female First.

Звездата от "Смъртоносно оръжие" е засечен да изчаква в коридорите на съда, за да влезе в съдебната зала. Не е ясно по какво дело се налага Гибсън да вземе отношение, а и няма право да го коментира с никого.

Актьорът е носел бейзболна шапка, дънки и спортно яке и е четял сценарий. Няколко жени са поискали да си направят с него снимка за спомен, съобщава TMZ.

Мел, който и друг път е бил в съдебна зала – по повод ареста си за шофиране в нетрезво състояние, не е единствената знаменитост, на която напоследък се налага да изпълнява гражданските си задължения.

Фронтменът на Guns N' Roses Аксел Роуз миналия месец също беше извикан да вземе участие като съдебен заседател по гражданско дело, което му отне четири дни.

Задължение и отговорности на всеки американски гражданин е да се отзове като съдебен заседател, ако името му бъде изтеглено чрез жребий.

Президентите и сенаторите също не се освободени от задължението да бъдат призовани за съдебни заседатели.

Неявяването се наказва с глоби, които стигат до 100 долара.

Водещи

Най-четени