Мерил Стрийп е очаквала край на кариерата си на 40 13.12 | 12:57

Била е убедена, че режисьорите не търсят жени, прехвърлили детеродна възраст

От Олга Андреева

Актрисата Мерил Стрийп призна, че се е страхувала, че кариерата ѝ ще приключи, след като навършила 40 години, тъй като била убедена, че режисьорите на търсят жени, прехвърлили "детеродна възраст".

Стрийп, която придобива световна слава още в началото на кариерата си, днес споделя в новия брой на сп. Vogue, че през 90-те години на миналия век се е опасявала, че ще я търсят все по-рядко за роли.

"Помня, че се обърнах към съпруга ми и му казах: "Добре, а сега какво ще правим? Защото всичко свърши."

Опасенията на актрисата се засилват, след като получава последователно три сценария, според които трябва да се превъплъти в ролята на вещица.

"Мине ли жената детеродна възраст, вече я виждат някак гротескно", коментира с горчивина 62-годишната актриса.

За появата си на корицата на декемврийския брой на сп. Vogue Мерил се пошегува, че е най-възрастната жена, удостоена с тази чест.

Въпреки страховете си обаче и днес тя продължава да е една от най-търсените звезди на Холивуд с роли в "Дяволът носи "Прада", "Мама миа!", "Джули и Джулия" и "Не е лесно".

В последния филм с нейно участие, който ще тръгне по кината на 13 януари, Стрийп играе Желязната лейди Маргарет Тачър, като си признава, че самата тя е имала огромно желание да я изиграе, така че била склонна да го направи за по-нисък хонорар. 

Водещи

Най-четени