Мерил Стрийп издава в книга неизползваните си речи за „Оскар“ 21.12 | 10:27

Актрисата не е успяла да каже 14 свои речи

От Олга Андреева

Актрисата Мерил Стрийп планира да издаде книга с всичките си 14 неизползвани благодарствени речи при получаване на "Оскар".

62-годишната актриса е номинирана от Академията 16 пъти в кариерата си, но само два пъти е получавала статуетката – през 1979 г. за "най-добра поддържаща роля" в "Крамър срещу Крамър" и отново през 1982 г. за "най-добра актриса" за "Избора на Софи".

Въпреки това Мерил признава, че винаги е била подготвена с подходяща реч, в случай че спечели наградата.

"Всяка година бях с подготвена реч. Имам 14 речи, които не съм произнасяла. А наистина са добри", хвали се самата Марил и се зарича един ден да ги издаде в книга.

Въпреки множеството си номинации Стрийп, която се очкава да получи номинация за "Оскар" за ролята си в "Желязната лейди", където се превъплъщава в Маргарет Тачър, признава, че все още се изненадва, когато получи признание за работата си.

Звездата, която беше номинирана през 2010 г. за "най-добра актриса" за ролята си в "Джули и Джулия", заяви пред сп. Empire: "Когато миналата година ме номинираха си помислих: "Толкова съм стара, а те продължават да ме номинират. Невероятно е". 

Водещи

Най-четени